Το 1806 κατασκευάστηκαν στην περιοχή του λιμανιού της Ζακύνθου καινούριες προκυμαίες σε μια απο αυτές δίπλα στην προκυμαία του αρχοντικού Λογοθέτη κατασκευάστηκε η οικία του Στυλιανού Στραβοπόδη.
Ο ελεύθερος χωρικός Στυλιανός Στραβοπόδης γαμπρός του Αντωνίου Μαρτινέγκου από τον πρώτο του γάμο και του κοντε Νικολάου Σολωμού (πατέρα του εθνικού ποιητή) από τον δεύτερο γράφτηκε στο στο νέο λιμπρο ντ’ ορο το 1800. Το 1801 συμμετείχε στην αυτονομιστική κυβέρνηση της Ζακύνθου και μετά την επιστροφή στην καθεστηκυία τάξη πραγμάτων διορίστηκε στρατιωτικός διοικητής.
Το 1803 έλαβε το βαθμό του συνταγματάρχη.
Σύμφωνα με τον Ζαμπέλη δεν είναι γνωστό αν κατάγεται από ευγενείς, έκαμε όμως περιουσία κι έπαιξε έναν από τους κυριότερους ρόλους κατά τους χρόνους που ο Αντώνιος Μαρτινέγκος, κουνιάδος του, εδέσποζε στη Ζάκυνθο.
Το 1818 αναφέρετε στον κατάλογο των εμπόρων της Ζακύνθου που ανακοινώνει η Ιόνιος Βουλή και το 1819 μυείται στην Φιλική Εταιρεία.
Το 1821 συνυπογράφει αναφορά προς τον βασιλιά Γεώργιο Δ΄ που ζητά αλλαγή του Συντάγματος. Μερικές μέρες αργότερα φυλακίζεται στο κάστρο της Ζακύνθου μαζί με άλλους υπογράψαντες και από κει οδηγείται σε πολεμικό πλοίο που τον μεταφέρει στην Κέρκυρα χωρίς να αποχαιρετήσει την οικογένεια του, τον Αύγουστο του ίδιου χρόνου εξορίζεται στην Βενετία, από όπου επέστρεψε μερικά χρόνια αργότερα στην Ζάκυνθο όπου και έζησε μέχρι το θάνατό του.